Klepsysteem

CTS-Performance is gespecialiseerd in het maken van maatwerk rvs (304) klepuitlaatsystemen. Wij ontwerpen, produceren en monteren een op afstand bedienbaar klepsysteem op maat voor uw auto. Deze klepsystemen worden in een aantal verschillende uitvoeringen gemaakt, zodat iedereen een passend klepsysteem voor zijn uitlaat vindt.

Wat is een klepsysteem?

Een klep gestuurde uitlaat is de perfecte oplossing wanneer u niet continu met een luide uitlaat wilt rondrijden. U bepaalt zelf de hoeveelheid geluid dat uit de uitlaat komt. Om uw rijervaring compleet te maken, moet uw auto natuurlijk een prachtig geluid hebben, maar ook comfortabel zijn tijdens lange afstanden. Het uitlaatsysteem is vrij eenvoudig te bedienen. Er wordt een klepje in de uitlaat gemonteerd die simpel te bedienen is met een afstandsbediening. Wanneer u op het knopje drukt, roteert de klep. Hierdoor verandert de richting van de luchtstroom en dus ook het geluid.

klepsysteem
klepsysteem

Soorten klepsystemen

Bij CTS-Performance kunnen de klepsystemen in verschillende uitvoeringen gemaakt worden. Zo vindt u altijd een passend systeem voor uw uitlaat.

Allereerst hebben wij een cut-out systeem. De naam zegt het al, het is een ‘uitsnede’. Bij dit systeem wordt er een tussenstuk gemonteerd. Hierop wordt de klep geplaatst. Door middel van een afstandsbediening kunt u de klep bedienen. Het tussenstuk (een buis) wordt gemonteerd voor de einddemper. Hierdoor komt een gedeelte van de uitlaatgassen maar door de demper heen. Dit wil zeggen dat u meer geluid zult hebben.

In gesloten toestand zullen de uitlaatgassen via uw originele uitlaat stromen. Hierdoor zal het geluid van uw auto niet veranderen. Wanneer de klep wordt geopend, creëert uw uitlaat veel meer geluid. Dit komt doordat een deel van de uitlaatgassen en het geluid vroegtijdig de uitlaat verlaat, waardoor er een harder geluid uit uw uitlaat komt. Een cut-out systeem zorgt voor een wat rauwer en blikkerig geluid van de uitlaat klep.

Daarnaast kunt u nog kiezen voor een kleppendemper. Een kleppendemper wordt in uw uitlaatsysteem verwerkt als hoofddemper. Hierdoor worden de uitlaatgassen via de originele uitlaat afgevoerd. Net als bij het cut-out systeem, wordt de klep bediend met een afstandsbediening.

De uitlaatdemper met klep kan zowel gemonteerd worden op de plaats van de midden demper of op de plaats van de einddemper. Deze demper heeft 1 ingang en 2 uitgangen. De eerste ingang dempt het uitlaat geluid niet, de tweede ingang dempt het geluid maximaal. U kunt kiezen uit twee verschillende 2 uitgangen, doordat achter de eerste uitgang een uitlaatklep wordt gemonteerd. Dit kan een vacuüm uitlaatklep of een elektrische uitlaatklep zijn, welke door middel van een afstandsbediening wordt bestuurd. Als de uitlaat klep gesloten is, moeten de uitlaatgassen een omleiding maken door de absorptie kant van de demper. Hierdoor wordt het geluid maximaal gedempt. Wanneer de klep open is, kunnen de uitlaatgassen vrij doorstromen en ontstaat er een harder geluid.

CTS Performance

In onze webshop CTS-Performance vindt u alles om de prestatie van uw motorvoertuig te optimaliseren.
CTS-Performance-WIT
CTS-Performance-WIT

Voldoet een klepsysteem op uw uitlaat aan de APK keuringseisen?

Een kleppensysteem is tegenwoordig niet meer weg te denken bij de echte autoliefhebbers. Op veel auto’s zijn ze al te vinden. Maar voldoet een after-market klepsysteem wel aan de eisen voor een APK keuring? Normaal gesproken geeft het geen problemen bij de APK keuring, omdat de kleppen voor 99% gasdicht zijn.

Dit is alleen het geval wanneer u kiest voor een cut-out klepsysteem. Volgens de APK eisen moet een uitlaat van begin tot eind 100% gasdicht zijn en dat blijft hij door de kleppen. Bij een cut-out kunnen er nog wel eens wat uitlaatgassen vroegtijdig uit de uitlaat ontsnappen.
Wanneer u tijdens de APK de uitlaat klep open heeft staan wanneer u een cut-out heeft, dan wordt de APK afgekeurd. Zorg daarom dat u de klep gesloten houdt tijdens de APK keuring.

klepsysteem
klep systeem

Uitlaatsystemen op maat bij CTS-Performance

CTS-Performance is al jarenlang gespecialiseerd in het maken van maatwerk rvs(304) klepuitlaatsystemen. Naast klepsystemen kunt u bij ons ook terecht voor: complete uitlaatsystemen, cat-back systemen, een downpipe en dempervervangers. Wij verzorgen echter ook stage 1, stage 2 en stage 3 chiptuning.

CTS-Performance is gespecialiseerd in het optimaliseren van voertuigen. Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring in de automotive branche. In deze tijd hebben wij een hoop ervaring opgedaan op het gebied van chiptuning. Deze werkzaamheden worden in onze werkplek uitgevoerd en alle materialen zijn uitsluitend van de hoogste kwaliteit. Dit alles zorgt ervoor dat u het best mogelijke eindproduct krijgt. Voor elke auto maken wij een passend uitlaatsysteem met uitlaat klep!

Stuur ons een bericht

Heeft u een vraag of wilt u graag een offerte aanvragen? Laat hier uw bericht achter en wij streven erna om uw vraag binnen 2 uur na tevredenheid te beantwoorden.