OPF / GPF filter verwijderen

Door steeds strenger wordende milieueisen moeten steeds meer moderne auto’s eraan geloven. De roetfilter wordt langzamerhand een veelvoorkomend onderdeel bij veel autofabrikanten. Waar voorheen enkel de dieselmotoren werden uitgerust met een roetfilter worden tegenwoordig ook de benzinemotoren voorzien van een filter. Deze filter, ook wel OPF of GPF filter genoemd, heeft als doel de uitstoot van schadelijke roetdeeltjes te verminderen. Dit is marginaal beter voor het milieu, maar vele malen slechter voor de beleving in uw auto! Een OPF of GPF filter verwijderen is daarom bij veel automobilisten gewenst. Het draagt bij aan het geluid, het vermogen en het brandstofverbruik. Daarnaast is het in de meeste gevallen volkomen legaal! CTS Chiptuning bestaat uit uitsluitend professionals die ruime ervaring hebben met OPF filter verwijderen en GPF filter verwijderen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wat is een GPF of OPF filter

Een roetfilter bevind zich in de uitlaatpijp en bestaat uit een keramisch omhulsel. Deze roetfilter of GPF/OPF filter bestaat uit kleine kanaaltjes die bestaan uit een materiaal waar gassen wel doorheen kunnen, maar roetdeeltjes niet. Deze kanalen zijn om en om afgesloten. Hierdoor doorloopt het uitlaatgas alle kanalen voordat het de uitlaat uit kan komen. Hierbij blijven de roetdeeltjes hangen. Om ophoping te voorkomen worden deze roetdeeltjes periodiek verbrand. Dit gebeurt door extra brandstof in te spuiten waardoor de temperatuur in de filter stijgt. Hierdoor verbanden de roetdeeltjes en kan de filter weer enkele dagen vooruit. Dit heet het regenereren van de roetfilter. Wordt de GPF filter of OPF filter verwijderd? Dan vinden al deze stappen niet plaats.

GPF filter verwijderen
OPF filter verwijderen

Voordelen GPF of OPF filter verwijderen

Een GPF of OPF filter verwijderen elimineert de stappen die een roetfilter doorloopt en kent daardoor meerdere voordelen. Ten eerste zullen de roetdeeltjes tijdens de regeneratie van de roetfilter niet meer verbrand worden, er is immers geen roetfilter meer. Dit voorkomt dat de roetfilter onherstelbaar verstopt raakt en schade kan aanrichten. Hier kunnen dure reparaties uit voortkomen. Daarnaast zorgt het verwijderen van de GPF of OPF filter ervoor dat er minder brandstof verbruikt wordt. Dit komt doordat de roetfilter niet meer geregenereerd hoeft te worden waarvoor extra brandstof vereist is. Ook zal er meer vrije ruimte in de uitlaat zijn voor de uitlaatgassen om te bewegen, waardoor de motor efficiënter te werk kan gaan. Ook zorgt het verwijderen van de roetfilter voor een verhoging van het motorvermogen.

Type roetfilters

Wanneer u op zoek gaat naar het verwijderen van roetfilters zal u ongetwijfeld verschillende types tegenkomen. Al deze filters OPF/GPF & DPF vervullen dezelfde functie.

OPF filter verwijderen
GPF filter verwijderen

Roetfilter verwijderen bij CTS Chiptuning

Een roetfilter verwijderen bij CTS Chiptuning gebeurt uitsluitend door ervaren medewerkers. Met meer dan 10 jaar ervaring verdeeld over ontelbare automerken en -modellen kunnen wij ons echte professionals noemen. Onze monteurs leveren kwalitatief maatwerk om elke auto met vakkundigheid te behandelen. Daarnaast onderscheiden wij ons door onze transparante werkwijze, eerlijk advies en snelle service. Wij denken graag mee over software upgrades zoals chiptuning, ook zijn wij gespecialiseerd in hardware-matige upgrades zoals  bijvoorbeeld het uitlaatsystemen van uw voertuig. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Stel uw vraag of maak een afspraak!