Uitlaatsystemen

CTS-Chiptuning is gespecialiseerd in het maken van maatwerk RVS(304) uitlaatsystemen. Bij ons kunt u terecht voor complete uitlaatsystemen, Cat-back systemen, downpipes, dempervervangers en klepsystemen. Alles wordt naar uw wensen ontworpen.

Uitlaatsystemen

CTS-Chiptuning is gespecialiseerd in het maken van maatwerk RVS(304) uitlaatsystemen. Bij ons kunt u terecht voor complete uitlaatsystemen, Cat-back systemen, downpipes, dempervervangers en klepsystemen. Alles wordt naar uw wensen ontworpen.

Complete uitlaatsystemen

Uitlaatsystemen onder uw auto vervullen  een aantal belangrijke functies. Allereerst verbetert de uitlaat de prestaties van de motor door de juiste tegendruk te geven. Daarnaast vermindert het uitlaatsysteem de milieubelasting, door via een chemische reactie schadelijke stoffen om te zetten in onschadelijke stoffen. Maar waaruit bestaat een compleet uitlaatsysteem nou?

Allereerst bevat het uitlaatsysteem een downpipe. Deze bevindt zich direct op de turbo en vormt dus het eerste gedeelte van uw uitlaat. Bij auto’s zonder turbo zorgt het spruitstuk voor de luchtafvoer uit de cilinders. Een downpipe heeft een vergelijkbaar doel bij moderne auto’s. De turbo creëert extra vermogen en koppel. Een turbo downpipe zorgt voor de doorvoer van uitlaatgassen. Omdat er een katalysator en roetfilter in de originele downpipe zit, verloopt de afvoer van uitlaatgassen niet optimaal. Met een nieuwe downpipe, zonder barricades en een grotere uitlaat, kan er meer lucht door de downpipe geloodst worden. Hierdoor wordt er meer vermogen gecreëerd.

uitlaatsystemen
uitlaatsystemen cts

Katalysator uitlaatsysteem

Vervolgens bevat het uitlaatsysteem een katalysator. Deze is meestal onderdeel van de downpipe. De katalysator is verantwoordelijk voor het neutraliseren van schadelijke stoffen die de motor uitstoot. In de katalysator worden schadelijke gassen door een chemische reactie omgezet in onschadelijke stoffen. De edelmetalen in de katalysator zorgen uiteindelijk voor de katalyse.

Daarna bevat het uitlaatsysteem een midden demper. De midden demper bestaat uit een buis. Deze midden demper zorgt voor het afkoelen van uitlaatgassen. Ook zorgt deze ervoor dat het eerste gedeelte van het geluid, dat afkomstig is uit de motor, wordt gedempt. De midden demper wordt bevestigd tussen de katalysator en de einddemper.

De einddemper zorgt, net als de midden demper, voor het vervoeren en afkoelen van uitlaatgassen en het dempen van geluid. Geluid dat niet is tegengehouden door de midden demper, wordt opgevangen door de eind demper. Daarnaast heeft dit onderdeel nog een visuele functie. Doordat dit het laatste gedeelte van de uitlaat is, is dit het gedeelte dat zichtbaar is aan de achterkant van de auto.

Cat-back systemen

Ook kunt u bij CTS-Performance terecht voor een Cat-back systeem. Dit is een van de vele standaard systemen die u in uw voertuig aantreft. “Cat” verwijst naar de katalysator. Een Cat-back systeem bevat alleen een midden- en einddemper. Zoals de naam “Cat-back” al zegt, loopt het uitlaatsysteem vanaf de katalysator naar achteren. Dit uitlaatsysteem bevat géén downpipe of katalysator.

Het Cat-back systeem wordt gebruikt om gebruik te maken van de wettelijk verplichte katalysator. Met dit systeem wordt de afvoer van de uitlaat naar de katalysator vrijgemaakt.

audi chiptuning

Stel uw vraag of maak een afspraak!

Vervangen van uw downpipe

Zoals eerder verteld is, zit de downpipe direct aangesloten op de turbo van de auto. De turbo werkt aan de hand van uitlaatgassen, die een wiel in de turbo laten draaien. Het wiel zorgt ervoor dat er sneller en meer koude lucht naar de motor gaat. Hoe meer koude lucht in de motor, hoe krachtiger de motor kan werken. De turbo zorgt dus voor meer vermogen en koppel.

De originele downpipe bevat een katalysator en roetfilter, waardoor de uitlaatgassen niet optimaal uit worden gestoten. Door een nieuwe downpipe te monteren zonder deze barricades en een grotere diameter, kan er meer lucht door de downpipe geloodst worden. Hierdoor krijgt uw auto meer vermogen. Daarnaast bevat een nieuwe downpipe minder scherpen bochten, waardoor de lucht beter kan circuleren.

Dempervervangers

Het uitlaatsysteem bevat een midden- en einddemper. Deze zorgen er allebei voor dat uitlaatgassen worden afgekoeld. Ook zorgen beide dempers ervoor dat het geluid dat uit de motor komt wordt gedempt. Deze dempers kunt u bij ons ook laten vervangen. Zo krijgt uw auto een harder geluid, omdat een deel van het geluid alsnog door de uitlaat naar buitenkomt. Door de einddemper te vervangen krijgt uw auto ook een andere uitstraling. De einddemper is het laatste gedeelte van uw uitlaat. Daardoor is deze zichtbaar aan de achterkant van uw auto. Door deze te vervangen krijgt uw auto een sportievere look.

demper vervangen

Plaatsen van klepsystemen

Tot slot plaatsen wij ook klepsystemen in uw uitlaat. Deze klepsystemen ontwerpen, produceren en monteren wij op uw uitlaatsysteem. De kleppen zijn met een afstandsbediening te bedienen. Hierbij heeft u de keuze uit twee verschillende systemen.

Allereerst kunt u kiezen voor een cut-out systeem. Hierbij wordt er een stukje van het uitlaatsysteem weggehaald. In de plaats hiervan komt een klep. Door middel van een afstandsbediening kunt u de klep bedienen. In gesloten toestand zullen de uitlaatgassen door de originele uitlaat stromen en is het geluid van uw uitlaat onveranderd. Wanneer de klep wordt geopend, zal het grootste gedeelte van de uitlaatgassen via de klep het uitlaatsysteem verlaten. Met een open klep zult u merken dat uw auto veel meer geluid geeft.

Daarnaast kunt u nog kiezen voor een kleppensysteem. Hierbij worden de uitlaatgassen via de originele uitlaat afgevoerd. Met een afstandsbediening kunt u zelf het geluid regelen. Wanneer de klep geopend is, zal het geluid aanzienlijk toenemen. Het voordeel van dit systeem, is dat de uitlaatgassen toch worden afgevoerd via de uitlaatlijn.

Uitlaten op maat bij CTS-Performance

CTS-Performance is gespecialiseerd in het optimaliseren van uw auto. Onze medewerkers hebben inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring in de automotive branche. Hierdoor hebben wij een hoop ervaring op gedaan op het gebied van chiptuning. Dit zorgt voor de hoogste service en een eindproduct van hoge kwaliteit.

Wanneer u op zoek bent naar een uitlaatsysteem, dan bent u bij ons aan het juiste adres. CTS-Performance is gespecialiseerd in het maken van maatwerk RVS(304) uitlaatsystemen. U kunt bij ons terecht voor complete uitlaatsystemen, Cat-back systemen, downpipes, dempervervangers en klepsystemen. Bij ons wordt alles naar wens en op maat ontworpen. Wij werken met de beste materialen, om het beste eindproduct te kunnen garanderen!

Rvs uitlaat op maat in Limburg

Voor een RVS uitlaat op maat in Limburg, bent u bij CTS- chiptuning aan het juiste adres. Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring binnen de automotive industrie. Tijdens deze jaren hebben wij al verschillende rvs uitlaten mogen plaatsen, waaronder in Limburg en de omgeving ervan. Onze specialisatie ligt op het plaatsen van een maatwerk uitlaat. Wij zorgen ervoor dat deze uitlaat perfect past op uw auto en geheel naar wens aangepast is. Kwaliteit vinden wij belangrijk en daarom werken wij alleen maar met kwaliteitsmaterialen bij het plaatsen van uw uitlaat in Limburg. Op deze manier zorgen wij er namelijk voor dat u langer van uw uitlaatsysteem kunt genieten zonder dat deze gebreken vertoond!

Naast complete uitlaatsystemen, kunt u ook bij ons terrecht voor:  Cat-back systemen, downpipes, dempervervangers en klepsystemen. Wij ontwerpen alles naar wens en op maat, zodat wij zeker weten dat het goed aansluit op uw automerk of model.

 

Stuur ons een bericht

Heeft u een vraag of wilt u graag een offerte aanvragen? Laat hier uw bericht achter en wij streven erna om uw vraag binnen 2 uur na tevredenheid te beantwoorden.