Chiptuning Volkswagen

Een goede chiptuner voor uw Volkswagen in Nederland is niet altijd even makkelijk te vinden. Veel chiptuners tunen verschillende modellen auto’s. U wilt natuurlijk dat uw Volkswagen in goede handen is en het proces zo soepel mogelijk verloopt. CTS Chiptuning is bekent met chiptuning van Volkswagens en zorgt dat uw wagen optimaal presteert.

Wat is chiptuning?

In het kort: elke auto heeft tegenwoordig een computer die de motor aandrijft. Deze word het ECU oftewel Electronic Control Unit genoemd. Dit is het brein van de auto die onder andere de ingespoten hoeveelheid brandstof en het tijdstip van verbranding regelt. De chips die in de ECU zitten, zijn geladen met software, die vaak ver binnen de maximale capaciteit en belasting van uw VW is ingesteld. De maximale belastbare ruimte bied dus de mogelijkheid om een vermogenswinst te genereren, zonder dat uw motor onherstelbaar beschadigd raakt. Chiptuning is volledig legaal in Nederland en wordt vaak ondernomen op verschillende Volkswagen modellen.

chiptuning volkswagen
chiptuning volkswagen

Resultaat chiptuning Volkswagens

Tijdens het chiptunen van uw Volkswagen worden de zo geheten parameters opnieuw afgestemd. Dit resulteert bij motoren met turbo of een andere vorm van laaddrukverhoging van 20 tot 40% prestatieverbetering, dus koppel (trekkracht) en vermogen (topsnelheid). Bij atmosferische motoren is de winst een 6 à 8%. Hierdoor kan de auto sneller optrekken en wordt de topsnelheid verhoogd. Tevens kan chiptuning het brandstofverbruik van uw Volkswagen aanzienlijk verlagen.

Over CTS-Chiptuning en Volkswagen

CTS-Chiptuning is gespecialiseerd in het optimaliseren van uw Volkswagen voertuig.
Het vermogen van de motor en aandrijflijn neemt toe en het brandstofverbruik wordt verminderd. Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan op het gebied van chiptuning van VW, dit resulteert in een uiteenlopende service en een kwalitatief hoogwaardig eindproduct! Wij onderscheiden ons door middel van een transparante werkwijze, eerlijk advies en een snelle service. Hierdoor kunnen wij ook uw voertuig optimaliseren en uw rijplezier en efficiency vergroten.

Enkele diensten van CTS-Chiptuning voor Volkswagens zijn bijvoorbeeld:

CTS 1

Stage 1 Chiptuning

CTS 2

Stage 2 Chiptuning

CTS 3

Stage 3 Chiptuning

dsg

DSG Tuning

dpf

Roetfilter verwijderen

egr

EGR Verwijderen

dtc verwijderen

DTC's verwijderen

Pops and bangs

Pops and Bangs

Car speedometer needle is approaching to the maximum value 300 km/h

Vmax aanpassen

klepsystemen

Uitlaatsystemen

Volkwagen wordt vaak afgekort tot VW en is het belangrijkste automerk van Volkswagen AG. naast Volkswagen produceert deze fabrikant ook Audi, Ducati, Bentley, Seat, Skoda, Porsche en Lamborghini.

VW heeft veel populaire type auto’s geproduceerd en is zeer populair onder Nederlandse automobilisten. Chiptunen van diverse Volkswagen modellen wordt vaak gedaan, ook door CTS Chiptuning. Door aanpassingen te maken in de ECU, is het mogelijk om uw Volkswagen meer vermogen te geven. Na chiptuning heeft uw motor meer koppel- en motorvermogen. Tevens rijdt hij zuiniger, mits u een zelfde rijstijl hanteerd.

Bij het chip tunen van uw VW Amarok, Arteon, Beetle, Bora, Caddy, CC, Crafter, Eos, Fox, Golf, Golf Plus, Golf Sportsvan, Jetta, Lupo, Passat, Passat CC, Phaeton, Polo, Scirocco, Sharan, T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touareg, Touran, Transporter – Multivan en Up! bent u bij CTS-Chiptuning zeker aan het juiste adres. Dankzij onze chiptuning op maat, zal de motor van uw Volkswagen betere prestaties leveren.

Bij CTS-Chiptuning maken we gebruik van verschillende methodes om de motor optimaal af te stellen. Wij leveren altijd maatwerk en doen ons best om het beste resultaat voor uw VW te creëren. Informeer naar de mogelijkheden of maak een afspraak!

Stel uw vraag of maak een afspraak!