Downpipe bij CTS Performance

Wanneer meer vermogen, meer koppel en een mooier geluid gewenst zijn kan het vervangen van een downpipe een welkome modificatie zijn. Een RVS downpipe vergroot namelijk de doorlaat, waardoor er meer lucht doorheen gaat en de prestaties zullen verbeteren. Tevens kunnen roetfilters en katalysators weggelaten worden, die het geluid dempen en de luchtdoorlaat verminderen. Een downpipe is een absolute must-have voor sportieve rijders en autoliefhebbers. CTS Performance beschikt over een breed aanbod aan diverse downpipes, maar maakt ook custom downpipes op maat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wat is een downpipe?

Een downpipe bevind zich direct op de turbo en vormt het eerste gedeelte van uw uitlaat. Bij auto’s zonder turbo verzorgt het spruitstuk de luchtafvoer uit de cilinders. Bij moderne auto’s met turbo heeft een downpipe een vergelijkbaar doel. Turbo’s werken namelijk aan de hand van uitlaatgassen, die een wiel in de turbo laten draaien. Dit wiel zorgt er vervolgens voor dat er sneller en meer koude lucht naar de motor gaat. Hoe meer koude lucht er in de motor zit, hoe krachtiger hij kan werken. Een turbo creëert dus extra vermogen en koppel. Een turbo downpipe verzorgt de doorvoer van uitlaatgassen. Omdat er een katalysator en roetfilter in deze downpipe zit verlopen deze uitlaatgassen echter niet optimaal. Door een nieuwe downpipe te monteren zonder deze barricades en met een grotere diameter kan er meer lucht door de downpipe geloodst worden, waardoor er meer vermogen gecreëerd wordt.

Downpipe
downpipes turbo

Voordelen van een nieuwe downpipe

Een RVS downpipe beschikt over een aantal voordelen ten opzicht van een standaard fabrieks downpipe. Ten eerste heeft een RVS downpipe minder scherpe bochten, waardoor de lucht vrijer kan circuleren. Daarnaast heeft een RVS downpipe vrijwel altijd een grotere diameter, hierdoor past er meer lucht in de downpipe. Ook gebruikt een RVS downpipe geen roetfilter en katalysator, hierdoor zijn er minder barricades voor de lucht en zal de turbo de lucht effectiever kunnen afvoeren. Door deze aanpassing zal de turbo effectiever presteren, waardoor er meer lucht in de cilinders komt. Door een downpipe te combineren met Stage 2 chiptuning haalt u het maximale uit uw voertuig!

Een downpipe op maat

Onze webshop beschikt over verschillende downpipes. Wanneer wij geen downpipe voor uw voertuig beschikbaar hebben is een op maat gemaakte downpipe ook mogelijk. Zo maken wij downpipes voor elk model, inclusief exclusievere merken als Mercedes en BMW. Onze ervaren monteurs weten een downpipe te fabriceren die exact aansluit op uw specifieke voertuig. Hierdoor worden de beste prestaties gegarandeerd! Wij maken altijd gebruik van hoogwaardig RVS waardoor een downpipe enorm lang meegaat. Ook is het mogelijk een sportiever geluid te realiseren die exact overeenkomt met jouw wensen.

rvs uitlaatdelen
RVS downpipes

Waarom een downpipe bij CTS Performance

Onze ervaren monteurs hebben jarenlange ervaring in de automotive branche en zijn gespecialiseerd in het monteren en fabriceren van RVS downpipes. Onze downpipes kunnen gerealiseerd worden voor elk voertuig, ongeacht merk, model of leeftijd. Tevens zijn onze downpipes te combineren met een effectieve chiptune, waardoor het meeste uit uw voertuig gehaald kan worden. Wij passen ons aan naar uw wensen! Onze werkzaamheden worden ten alle tijden gedaan door bekwame automonteurs die jarenlange ervaring hebben. Hierdoor verzekeren wij indrukwekkende prestaties en sportief geluid! Interesse? Neem dan vrijblijvend contact op.

De voordelen van een catless downpipe

Een catless downpipe wordt uitgevoerd zonder katalysator of roetfilter. Zonder katalysator en roetfilter worden uitlaatgassen sneller afgevoerd en wordt de turbo sneller opgespoeld. Deze vervroegde opspoeling van de turbo zorgt er ook voor dat de turbo druk wordt verhoogd. Uiteindelijk zal dit resulteren in meer vermogen (pk) en koppel (nm).

Wat moet u doen na het plaatsen van een catless downpipe?

De montage van een catless downpipe kan ervoor zorgen dat uw auto een onderdeel niet meer herkent. Indien dit het geval is zult u een melding op het dashboard zien die aangeeft dat zowel de katalysator als de roetfilter niet meer in de uitlaat aanwezig is. Het installeren van een Lambda Cheater, kan hiervoor de oplossing zijn.  Nadat u de Lambda Cheater geplaatst heeft tussen de uitlaat en 2e Lambda Sonde, zal het probleem zo goed als opgelost zijn. U kunt er ook voor kiezen om de meldingen te laten uitschakelen met chiptuning. Dit kunnen wij voor u doen tijdens een stage 2 chiptuning. Interesse? Neem dan vrijblijvend contact op.

catless downpipe

Stel uw vraag of maak een afspraak!