RVS uitlaat op maat

Op zoek naar een RVS uitlaat op maat? Kies dan voor CTS- Chiptuning. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van maatwerk RVS(304) uitlaatsystemen. Naast complete uitlaat op maat systemen, kunt u bij ons terecht voor downpipes, cat-back systemen, klepsystemen en dempervervangers. Wij ontwerpen alles op maat en naar wens met hoge kwaliteit roestvrij staal.

Compleet RVS uitlaat op maat

Bij CTS-Chiptuning kunt u terecht voor een complete uitlaat op maat systeem. Deze RVS uitlaat wordt volledig naar wens ontworpen. Vervolgens gaan wij in onze werkplaats aan de slag met het op maat maken van het uitlaatsysteem. Tot slot monteren wij het uitlaatsysteem onder uw auto. Wij geven u begeleiding naar de juiste uitlaat die voldoet aan uw speciale wensen. Ook zullen wij ervoor zorgen dat het RVS uitlaatsysteem ter plekke wordt opgemeten, waarmee wij een perfecte pasvorm kunnen garanderen. Doordat wij al jaren ervaring hebben binnen het vak van chiptuning, weten wij precies waar wij op moeten letten en zijn wij in staat voor iedere soort en merk auto de juiste uitlaat op maat te creëren.

uitlaatsysteem op maat
uitlaat op maat

Waarom kiezen voor onze uitlaten op maat?

Al meer dan 10 jaar houden wij ons bezig met het creëren van hoge kwaliteit RVS uitlaatsystemen op maat. Wij geven u de begeleiding naar de juiste uitlaat, natuurlijk volledig afgestemd op uw speciale wensen. Daarnaast bieden wij een eerlijke en transparante werkwijze, waarbij wij u ook advies geven over andere onderdelen van de auto. Onze medewerkers zijn constant bezig met zichzelf te ontwikkelen binnen deze branche, waaronder  het opdoen van nieuwe kennis en dit vervolgens toepassen in de werkzaamheden!

Onze op maat gemaakte uitlaten kunnen zorgen voor een flinke vermogenswinst voor uw BMW, Mercedes, Mazda, Volkswagen, Audi, Ford, Seat, Volvo of ander automerk.

Waaruit bestaat het uitlaatsysteem?

Een RVS uitlaat op maat systeem bestaat uit vier onderdelen, namelijk: Downpipe, katalysator, middendemper en de einddemper. Hieronder geven wij een korte uitleg per onderdeel.

Downpipe: De downpipe wordt bevestigd op de turbo, ook wel het eerste gedeelte van de auto. De downpipe zorgt ervoor dat er meer lucht door de doorlaat kan en daarmee zullen de prestaties verbeteren.

Katalysator: De katalysator zorgt voor het neutraliseren van schadelijke stoffen die door de motor stromen en worden uitgestoten. Door gebruik te maken van een chemische reactie, worden de schadelijke gassen omgezet tot onschadelijke stoffen.

De middendemper: Deze lange buis heeft als hoofddoel om het geluid van de motor te dempen. Daarnaast zorgt de middendemper voor afkoeling van uitlaatgassen. De middendemper bevindt zich tussen de katalysator en de einddemper.

Einddemper: Deze demper heeft net zoals de middendemper invloed op de uitlaatgassen. Bij de einddemper betekent dit het afscheiden van uitlaatgassen en deze transformeren. Een goed functionerende einddemper en een motor hangen met elkaar samen. Wanneer een einddemper kapot is of kuren vertoont, zal dit invloed hebben op de kwaliteit van de motor.

audi chiptuning

Stel uw vraag of maak een afspraak!

downpipe uitlaatsysteem

RVS downpipe laten plaatsen

De downpipe wordt direct aangesloten op de turbo. Deze turbo werkt aan de hand van uitlaatgassen, die ervoor zorgen dat een wiel in de turbo gaat draaien. Het wiel zorgt er vervolgens voor dat er meer koude lucht naar de motor gaat. Hoe meer koude lucht er naar de motor gaat, hoe krachtiger de motor wordt. Het doel van de turbo binnen het uitlaatsysteem is ervoor zorgen dat uw auto meer vermogen en koppel krijgt.

De originele downpipe bevat een katalysator en roetfilter. Hierdoor kunnen de uitlaatgassen niet optimaal worden vervoerd. Daarnaast bevat de originele downpipe een hoop bochten. Ook dit zorgt ervoor dat de uitlaatgassen niet optimaal kunnen doorstromen. Door een nieuwe downpipe te plaatsen met een grotere diameter, zal de luchttoevoer naar de turbo een stuk beter zijn. Ook heeft de nieuwe downpipe vaak een stuk minder bochten, waardoor de luchttoevoer ook toeneemt. Zo gaat er dus een stuk meer lucht naar de turbo en zal het vermogen van uw auto toenemen!

Het belang van kwaliteit RVS dempervervangers

De rvs uitlaat op maat bevat een midden- en een einddemper. Beide zorgen onder andere ervoor dat het geluid, dat afkomstig is van de motor, wordt gedempt. Daarnaast hebben beide effect op de uitlaatgassen die afkomstig zijn van uw auto. De middendemper moet ervoor zorgen dat de uitlaatgassen worden afgekoeld, terwijl de einddemper er juist voor zorgt dat de gassen worden getransformeerd en zo de lucht makkelijker verplaatst kan worden. Wanneer een van deze dempers mankementen vertonen, kan dit invloed hebben op de kwaliteit van de motor.

Deze dempers kunnen wij voor u op een professionele wijze laten vervangen. Zo krijgt uw auto niet alleen een luider geluid omdat een deel van het geluid alsnog door de uitlaat naar buiten komt, maar zorgt dit er ook voor dat uw dempers weer in topconditie zijn en daarmee bijdragen aan een topkwaliteit motor en het management ervan. Als bijkomend extraatje zorgt een nieuwe einddemper voor een sportievere uitstraling van de auto, want deze zal gedeeltelijk uitsteken.

demper vervangen

RVS uitlaat op maat klepsystemen

Tot slot kunt u bij CTS-Chiptuning terecht voor het plaatsen van klepsystemen in uw uitlaat. Hierbij heeft u de keuze uit twee verschillende klepsystemen.

Cut-out systeem

Allereerst kunt u kiezen voor een cut-out systeem. Hierbij wordt een stuk van de uitlaat weggehaald, om zo vervolgens een klep te kunnen plaatsen en heeft u dus een rvs uitlaat op maat. Door middel van een afstandsbediening kunt u het klepsysteem besturen. Wanneer de klep gesloten is, stromen de uitlaatgassen door de originele uitlaat. Hierbij komt er geen extra geluid uit de uitlaat. Als de klep wel wordt geopend, dan zal het grootste gedeelte van de uitlaatgassen via de klep het uitlaatsysteem verlaten. Wanneer de klep openstaat, zult u merken dat er veel meer geluid uit uw uitlaat komt.

Bypass kleppensysteem

Daarnaast kunt u kiezen voor een bypass kleppensysteem. Bij dit systeem worden de uitlaatgassen via de originele uitlaat afgevoerd. Met een afstandsbediening kunt u zelf het geluid van uw uitlaat regelen. Wanneer het kleppensysteem wordt geopend, zal het geluidsvolume aanzienlijk toenemen. Het voordeel van dit systeem, is dat de uitlaatgassen toch worden uitgestoten via de originele uitlaatlijn.

Stuur ons een bericht

Heeft u een vraag of wilt u graag een offerte aanvragen? Laat hier uw bericht achter en wij streven erna om uw vraag binnen 2 uur na tevredenheid te beantwoorden.