FAQ

Hier vind u de meest gestelde vragen rondom de chiptuning van auto’s, garantie, lease en andere praktische zaken. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, gebruik dan het onderstaande formulier om uw vraag te stellen. U kunt er ook voor kiezen om telefonisch contact met ons op te nemen. Wij staan u graag te woord.

Praktische zaken en chiptuning

Nee, het Optimaliseren van uw auto duurt tussen 1 tot 2,5 uur, de tijdsduur is afhankelijk van het type auto. Tijdens de werkzaamheden kunt u plaatsnemen in onze comfortabele wachtruimte voorzien van o.a gratis Koffie&thee, Wifi, Tijdschriften en TV.

Chiptuning geeft het beste resultaat bij (benzine of diesel) motoren met turbo, compressor of G-lader.

Bij een gelijkblijvende rijstijl daalt het brandstofverbruik van een turbo dieselmotor tot wel 15% na het optimaliseren van de motorsoftware. Doordat wij het rendement van de motor verhogen zal er meer energie uit dezelfde hoeveelheid brandstof gehaald worden. U zult dus zuiniger en sneller rijden na de chiptuning. Ook kunnen wij uw auto uitrusten met Eco-tuning. Hierbij wordt niet op snelheid geprogrammeerd, maar puur op zuinigheid. De besparingen kunnen dan al snel oplopen tot maar liefst 25%.

Ja, deze wordt ook aangepast. Tijdens het programmeren van de software wordt er rekening mee gehouden dat de schakelmomenten soepeler of in sommige gevallen zelfs nog beter verlopen. Dit geldt ook voor auto’s die over een DSG/Stronic versnellingsbak beschikken. Doordat er extra koppel wordt gerealiseerd zal bij rustig rijstijl het schakelmoment van de automatische versnellingsbak worden vervroegd. Dit heeft tot gevolg dat de auto rustiger rijdt en tevens wordt er aan brandstof bespaard.

De DSG/Stronic versnellingsbak kan ook indien gewenst compleet worden geherprogrammeerd.

Ja dit kan. Neem contact met ons op als u wenst de originele software terug te plaatsen. We plannen zo snel mogelijk een afspraak voor u in. Het terugplaatsen van de originele software is gratis mits de auto over de originele OBD-stekker is getuned. is uw auto rechtstreeks op de ECU geprogrammeerd dan vragen we hier een kleine vergoeding voor. Wij hebben er ook geen problemen mee als u enkele keren wilt wisselen tussen de getunede en originele software.

Betrouwbaarheid en garantie

Nee, de manier waarop wij auto’s optimaliseren is niet zichtbaar tijdens de jaarlijkse keuring.

Aan de elektronica is van buitenaf niks te zien, het vermogen van uw auto is wel meetbaar op een testbank. Dealers/garagebedrijven beschikken niet over een testbank.

Bij moderne auto’s is het mogelijk dat uw auto een softwareupdate krijgt bij het uitvoeren van (reguliere) onderhoudswerkzaamheden. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u bij ons terug voor het opnieuw installeren van de tunings-software. Houd er rekening mee dat wij wel installatiekosten rekenen voor het opnieuw plaatsen van de software.

Omdat wij enkel binnen de marge’s en tolerantie’s programmeren wanneer wij uw auto optimaliseren zal er geen extra slijtage plaatsvinden. Zelfs in door ons uitgevoerde duurtests is er geen extra slijtage waargenomen. Constructeurs bouwen een behoorlijke mechanische veiligheidsmarge in. Wanneer wij uw auto optimaliseren spreken wij slecht een deel van deze veiligheidsmarge aan. Hierdoor zal er geen extra slijtage ontstaan en kunt u zorgeloos (blijven) genieten van het additionele vermogen.

Lease auto's

Nee, chiptuning is een eenmalige uitgave. U kunt dus maandelijks een hoop geld besparen door een lichtere uitvoering te leasen en deze door ons te laten optimaliseren.

Uit ervaring kunnen we vertellen dat meer dan de helft van onze klanten bestaat uit leaserijders. De meeste leasemaatschappijen staan het toe om uw auto te laten chiptunen mits er door de tuner aanvullende garanties worden afgegeven zoals bij ons. Daarnaast gaan wij integer om met de privacy van onze klanten. Eventueel kunnen wij u helpen met het indienen van de chiptuning aanvraag bij uw leasemaatschappij.

Staat uw vraag er niet tussen?

Stel uw vraag, wij beantwoorden u zo spoedig mogelijk.