Chiptuning Brabant

Een goede chiptuner in Nederland is niet altijd even makkelijk te vinden. Er zijn veel aanbieders door het hele land. U wilt natuurlijk dat uw auto in goede handen is en het proces zo soepel mogelijk verloopt, dat begrijpen wij bij CTS-Chiptuning Brabant maar al te goed! CTS-Chiptuning is een gevestigde speler in de autobranche, vandaar dat wij chiptuning aanbieden in o.a. Venlo en Heerlen.

Hoewel we veel werk verrichtten in de regio Brabant, zijn wij niet gevestigd in Brabant zelf. Deze pagina is gericht op de klanten die wij helpen in deze omgeving. Onze hoofdvestiging ligt op het adres Hoolstraat 4a in Beek, Limburg. Kom gerust langs of maak een afspraak!

Wat is chiptuning?

In het kort zullen wij chiptuning kort toelichten. Chiptunen is het herprogrammeren van de ECU. Deze Electronic Control Unit is de computer die uw motor aanstuurt. Dit is het brein van de auto die onder andere de ingespoten hoeveelheid brandstof en het tijdstip van verbranding regelt. De chips die in de ECU zitten, zijn geladen met software vanuit de fabriek en vaak zijn deze programma’s ingesteld ver binnen de maximale belasting van de desbetreffende automotor. De maximale belastbare ruimte bied dus de mogelijkheid om een vermogenswinst te genereren. Het afstellen van uw motor is zeer specialistisch werk en wordt gedaan door een professional. Zo bent u verzekerd van kwaliteit en een duurzame verbetering van uw voertuig.

cts chiptuning brabant
cts chiptuning in brabant

Resultaat

Tijdens het chiptunen worden de zo geheten parameters opnieuw afgestemd. Dit resulteert bij motoren met turbo of een andere vorm van laaddrukverhoging van 20 tot 40% prestatieverbetering, dus koppel (trekkracht) en vermogen (topsnelheid). Bij atmosferische motoren is de winst een 6 à 8%. Hierdoor kan de auto sneller optrekken en wordt de topsnelheid verhoogd. Het tunen van uw auto zorgt vaak ook voor verlaagd brandstofverbruik. Uw voertuig profiteert al van verschillende voordelen na stage 1 chiptuning. De vervolgstappen zijn stage 2 en stage 3.

Over CTS-Chiptuning Brabant

CTS-Chiptuning Brabant is gespecialiseerd in het optimaliseren van uw motorvoertuig. Het vermogen van de motor en aandrijflijn neemt toe en het brandstofverbruik wordt verminderd. Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan op het gebied van chiptuning, dit resulteert in een uiteenlopende service en een kwalitatief hoogwaardig eindproduct! Wij onderscheiden ons door middel van een transparante werkwijze, eerlijk advies en een snelle service. Hierdoor kunnen wij ook uw voertuig optimaliseren en uw rijplezier en efficiency vergroten.

Enkele diensten van CTS-Chiptuning in Brabant zijn bijvoorbeeld:

CTS 1

Stage 1 Chiptuning

CTS 2

Stage 2 Chiptuning

CTS 3

Stage 3 Chiptuning

dsg tunen

DSG Tuning

roetfilter

Roetfilter verwijderen

egr

EGR Verwijderen

dtc verwijderen

DTC's verwijderen

Pops and bangs

Pops and Bangs

Car speedometer needle is approaching to the maximum value 300 km/h

Vmax aanpassen

klepsystemen

Uitlaatsystemen

Stel uw vraag of maak een afspraak!