Chiptuning Heerlen

In Nederland zijn er veel verschillende bedrijven die chiptuning aanbieden, maar een goede chiptuner is nog niet zo makkelijk te vinden in Nederland. Bij CTS-Chiptuning Heerlen begrijpen wij dat u uw auto met een gerust en vertrouwd gevoel achter wilt laten. Kom daarom naar CTS-Chiptuning Heerlen en laat een professionele chiptuner met uw auto aan de slag gaan.

Wat is chiptuning?

Om u een idee te geven wat chiptuning precies is zullen we dit kort uitleggen. Elke auto bevat tegenwoordig een computer. De benaming voor deze computer is ECU (Electronic Control Unit). De ECU kunt u ook wel zien als het brein van de auto. Hij regelt bijvoorbeeld de hoeveelheid brandstof u in de auto heeft gedaan en het tijdstip van de verbranding hiervan. In de ECU zitten chips die geladen zijn met software. Vaak zijn deze zo geschreven dat er nog een grote ruimte overblijft tussen de werkelijke belasting van de motor en wat de motor eigenlijk aan zou kunnen. De maximale belastbare ruimte bied dus de mogelijkheid om een vermogenswinst te genereren, zonder dat uw motor beschadigd en dit niet meer te herstellen is. Chiptuning is in Nederland volledig legaal.

chiptuning weert
chiptuning heerlen

Resultaat

Wanneer uw auto word gechiptuned worden de parameters opnieuw afgestemd. Dit zorgt bij motor met turbo of een andere vorm van laaddrukverhoging voor een prestatieverbetering van 20 tot 40%, dus koppel (trekkracht) en vermogen (snelheid). De winst is bij atmosferische motoren 6 tot 8%. Dit zorgt ervoor dat de topsnelheid wordt verhoogd en het optrekken met de auto sneller gaat. In veel gevallen resulteert het chiptunen van de auto ook nog voor een verlaging van het brandstofgebruik.

Over CTS-Chiptuning Heerlen

CTS-Chiptuning Heerlen is erin gespecialiseerd om uw motorvoertuig te optimaliseren. Wij zorgen ervoor dat het vermogen van de motor en de aandrijflijn toe neemt en het brandstofverbruik afneemt. Wij bieden een uiteenlopende service aan en een kwalitatief eindproduct, zoals Pops and Bangs. Dit kunnen wij aanbieden door de ervaring die we door de jaren heen op hebben gedaan op het gebied van chiptuning. CTS-Chiptuning onderscheid zich door een snelle service, eerlijk advies en een transparante werkwijze. Wij optimaliseren uw voertuig waardoor u meer rijplezier zult ervaren, of u nu een Volvo, Renault of Mercedes rijdt!

Enkele diensten van CTS-Chiptuning in Heerlen zijn bijvoorbeeld:

CTS 1

Stage 1 Chiptuning

CTS 2

Stage 2 Chiptuning

CTS 3

Stage 3 Chiptuning

dsg tunen

DSG Tuning

roetfilter

Roetfilter verwijderen

egr

EGR Verwijderen

dtc verwijderen

DTC's verwijderen

Pops and bangs

Pops and Bangs

Car speedometer needle is approaching to the maximum value 300 km/h

Vmax aanpassen

klepsystemen

Uitlaatsystemen

Stel uw vraag of maak een afspraak!