Chiptuning Eindhoven

Een goede chiptuner in Nederland is niet altijd even makkelijk te vinden. Er zijn veel aanbieders door het hele land en zeker in omgeving Eindhoven die techniek en innovatie ademt. U wilt natuurlijk dat uw auto in goede handen is en het proces zo soepel mogelijk verloopt, dat begrijpen wij bij CTS-Chiptuning maar al te goed! Het echter raadzaam zijn om net iets verder te kijken dan Eindhoven voor de beste op het gebied van tuning. In dat geval bent u bij CTS Chiptuning aan het juiste adres. U bent van harte welkom.

Hoewel we veel werk verrichtten in de regio Eindhoven, zijn wij niet gevestigd in Eindhoven zelf. Deze pagina is gericht op de klanten die wij helpen in deze omgeving. Onze hoofdvestiging ligt op het adres Hoolstraat 4a in Beek, Limburg. Kom gerust langs of maak een afspraak!

Wat is chiptuning?

Bij chiptuning wordt vooral gekeken naar de Electronic Control Unit (ECU), ook wel de computer van uw auto. Dit is het brein van de auto dat onder andere de hoeveelheid ingespoten brandstof en het tijdstip van verbranding regelt. De chips in de ECU zijn voorzien van software. Vaak zijn deze programma’s zo ingesteld dat uw motor niet maximaal wordt belast. Hierdoor is er ruimte voor vermogenswinst, zonder dat uw motor onherstelbaar beschadigd raakt. Chiptuning in Eindhoven is volledig legaal.

chiptuning eindhoven
chiptuning eindhoven

Resultaat

Als u kiest voor chiptuning worden de parameters opnieuw afgestemd. Dit zorgt ervoor dat motoren met een turbo of andere vormen van laaddrukverhoging een prestatieverbetering krijgen van 20 tot 40%, zowel in koppel (trekkracht) als vermogen (topsnelheid). Bij atmosferische motoren is de winst ongeveer 6 à 8%. Hierdoor kan uw auto sneller optrekken en zal de topsnelheid van uw auto hoger liggen. Chiptuning zorgt er in de meeste gevallen ook voor dat u minder brandstof verbruikt.

Over CTS-Chiptuning Eindhoven

CTS-Chiptuning Eindhoven is gespecialiseerd in het optimaliseren van uw motorvoertuig. Het vermogen van de motor en aandrijflijn neemt toe en het brandstofverbruik wordt verminderd. Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan op het gebied van chiptuning, dit resulteert in een uiteenlopende service en een kwalitatief hoogwaardig eindproduct! Wij onderscheiden ons door middel van een transparante werkwijze, eerlijk advies en een snelle service. Hierdoor kunnen wij ook uw Audi, Volvo of Mercedes optimaliseren en uw rijplezier en efficiency vergroten.

Enkele diensten van CTS-Chiptuning in Eindhoven zijn bijvoorbeeld:

CTS 1

Stage 1 Chiptuning

CTS 2

Stage 2 Chiptuning

CTS 3

Stage 3 Chiptuning

dsg tunen

DSG Tuning

roetfilter

Roetfilter verwijderen

egr

EGR Verwijderen

dtc verwijderen

DTC's verwijderen

Pops and bangs

Pops and Bangs

Car speedometer needle is approaching to the maximum value 300 km/h

Vmax aanpassen

klepsystemen

Uitlaatsystemen

De fases van chiptuning in Eindhoven

Bij het uitvoeren van chiptuning hanteren we vier verschillende soorten tuning, die we ‘stages’ noemen. Zet u pas de eerste stappen in het tuningsproces, dan beginnen we gebruikelijk met de Stage 1 tuning.

 

Stage 1

Stage 1 wordt doorgaans ook het meest gekozen. In deze stage passen we de bestaande motorsoftware aan, waardoor de motor meer vermogen zal opleveren. In deze fase wordt de hardware van uw auto nog niet gewijzigd. Stage 1 chiptuning biedt verschillende voordelen. U kunt op een veilige manier meer vermogen verkrijgen, zonder het maximale van uw voertuig te vragen. Bovendien kunt u brandstof besparen en wordt de software op maat gemaakt voor uw auto.

 

Stage 1+

Als u kiest voor stage 1+, dan kunt u het maximale uit uw bestaande vermogen halen en passen we alleen dingen aan binnen de grenzen van uw voertuig. In deze stage passen we de software van de ECU aan en stellen we deze zodanig in zodat u het maximale uit uw auto kunt halen.

 

Stage 2

Wilt u een stapje verder of heeft u al stage 1 of 1+ chiptuning laten toepassen binnen uw auto? Dan is Stage 2 chiptuning in Eindhoven wellicht iets voor u. U kunt voor deze optie kiezen als u uw katalysator wilt vervangen door een downpipe en het geluid van uw uitlaat wilt verbeteren. Bij Stage 2 krijgt u ook een maatwerk software en kunt u rekenen op nog meer vermogen.

 

Stage 3

Wilt u het maximale uit uw auto halen? Kies dan voor stage 3 tuning. Bij deze vorm van chiptuning in Eindhoven hebben we de mogelijkheid om aanpassingen te doen aan de hardware, waardoor er meer vermogen gegenereerd kan worden.

Geef uw auto een upgrade

CTS-Chiptuning Eindhoven is gespecialiseerd in het optimaliseren van motorvoertuigen. We verhogen het vermogen van de motor en de aandrijflijn, terwijl het brandstofverbruik wordt verminderd. Door de jaren heen hebben we veel ervaring opgedaan op het gebied van chiptuning, wat resulteert in een uitgebreide service en een hoogwaardig eindproduct! We onderscheiden ons door een transparante werkwijze, eerlijk advies en een snelle service. Hierdoor kunnen we ook uw Audi, Volvo of Mercedes optimaliseren en uw rijplezier en efficiëntie vergroten.

Stel uw vraag of maak een afspraak!